JE Salespartner, partner in sales voor Matel Metaal B.V.

JE Salespartner werkt als partner in sales samen met Matel Metaal B.V. te Vriezenveen. Matel Metaal b.v. is een industrieel producent met als corebusiness het ontwikkelen en produceren van exclusieve trappen.

Activiteiten Matel Metaal B.V.

Als veelzijdig las- en constructiebedrijf is Matel Metaal B.V. zowel in de (particuliere) woningbouw als utiliteits- en industriebouw actief in geheel Nederland. Binnen de werkplaats van 2000 m2 bevinden zich een tweetal kernactiviteiten:

  • trappen en balustraden
  • RVS design balustraden

 

Op de plaatwerkafdeling vinden knip- en kantwerkzaamheden plaats. Matel Metaal B.V. beschikt over een breed machinepark. Zo worden bijvoorbeeld met een ponsnibbelaar plaatwerken voorzien van een perforatie.

Specialisme in eigen huis
Matel Metaal B.V. onderscheidt zich door te werken met eigen montage ploegen. De montage ploegen met gespecialiseerde medewerkers zijn landelijk inzetbaar. Constructieberekeningen en het tekenwerk wordt door Matel Metaal B.V. in eigen beheer gerealiseerd.

Nederlandse Trappen Federatie
Matel Metaal B.V. blijft voortdurend op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen de wet- en regelgevingen. Matel Metaal B.V. maakt deel uit van de technische commissie van de Nederlandse Trappen Federatie, een commissie die, gevraagd en ongevraagd, adviezen geeft aan o.a. de Nederlandse overheid.  

De ontwikkeling van Matel Metaal B.V.
Matel Metaal b.v. is als onderneming gestart aan huis vanuit de garage. De zaken gingen voorspoedig en er werd geïnvesteerd in een eigen pand met productieruimte. Sinds oktober 2006 is het bedrijf gevestigd aan de Bedrijfsweg in Vriezenveen. In 2007 en 2008 kende de onderneming gouden tijden en op basis van de behaalde resultaten werd een groeistrategie ingezet. Het bedrijfspand werd uitgebreid, het kantoorpand verdubbeld en veel nieuwe medewerkers kwamen het bedrijf versterken.

Recessie noodzaakt tot reorganisatie
Kort na de uitbreiding werd het bloeiende bedrijf getroffen door de gevolgen van de recessie. Jan Matel, eigenaar van Matel Metaal b.v., nam de noodzakelijke beslissing om te reorganiseren. Zo snel als het bedrijf gegroeid was, zo snel werd nu gesneden in het personeelsbestand. Een andere manier om te overleven was er niet. Halverwege het jaar 2010 had Jan Matel de zaak weer voldoende op de rails om met de nieuwe bedrijfsformatie een stabiele koers te varen.

Hectische periode na reorganisatie
Door de reorganisatie kregen medewerkers meerdere taken toegewezen en een aantal mensen zijn van functie veranderd. De taken van de bedrijfsleider zijn door Jan Matel volledig overgenomen. Daarnaast werd hij verantwoordelijk voor de calculatie en de verkoop. Een hectische periode waarin Jan Matel dag en nacht met de zaak bezig was. Door hard te werken wist hij het bedrijf staande te houden.

JE Salespartner versus Matel Metaal B.V.
Tijdens een zeildag op de Friese meren kwam Eddy Jutte (JE Salespartner) in contact met Jan Matel. Al snel werd er een afspraak gemaakt om in een informele sfeer wat zaken met elkaar te bespreken. De heren bleken op één lijn te zitten. Jan Matel zag mogelijkheden om te investeren in de commercie van het bedrijf. Maar door onderbezetting in de werkvoorbereiding en calculatie ontbrak het aan tijd en mankracht. Eddy Jutte zag mogelijkheden om het bedrijf te ondersteunen en heeft tijdens het eerste gesprek gelijk zijn handen uit de mouwen gestoken. Praktische zaken als de post en het calculeren van aanvragen waren één van de eerste zaken waar Eddy Jutte zich mee bezig ging houden. Na een aantal weken op deze manier te hebben gewerkt, kreeg het bedrijf de calculatie weer volledig op de rit. Eddy Jutte heeft zich daarna ingezet om middels zijn eigen relatie netwerk het netwerk van Jan Matel te vergroten. Een half jaar tot een jaar zijn ze samen bezig geweest om te zaaien. In 2011, net voor de bouwvak, werd het resultaat eindelijk zichtbaar en na de bouwvak zijn de werkzaamheden zo enorm toegenomen, dat er met recht van een succes gesproken kan worden.

Het vervolgtraject
Matel Metaal b.v. is klaar voor de volgende stap. JE Salespartner werkt voor Matel Metaal b.v. aan een communicatieplan en zal deze onder leiding van Eddy Jutte ten uitvoer brengen. Door te investeren in communicatie wordt het mogelijk om de stappen die tot nu toe gezet zijn als basis te gebruiken voor toekomstige groei. Belangrijke pijlers van het communicatieplan zijn naamsbekendheid en presentatie, met als doelstelling een betere positionering in de markt. Hierdoor worden de juiste voorwaarden geschapen voor Matel Metaal b.v. om uit te groeien tot een gerenommeerd Trappen-balustrade bedrijf die zich kenmerkt door zijn exclusiviteit en veelzijdigheid. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zal hier een belangrijke rol in gaan spelen.

Matel Metaal B.V.: een tevreden klant
Jan Matel benadrukt dat hij vanaf het eerste moment van samenwerking met JE Salespartner zijn volledig vertrouwen aan Eddy Jutte heeft gegeven. De eerste maanden bestonden hoofdzakelijk uit het louter investeren in toekomstige resultaten. Uiteraard vond er overleg plaats, maar Eddy Jutte heeft de vrije hand gekregen in het succesvol binnenhalen van grote klussen. Jan Matel heeft dankzij Eddy Jutte het netwerk kunnen vergoten. Na maanden van zaaien kan er nu eindelijk geoogst worden.

 

Date: juli 29th, 2011 | Categories: Portfolio | By: | Comments: 0